General knowledge Science questions

General knowledge Science questions


1.Which of the diseases caused by Bacteria ?
Ans: Tuberculosis
Diphtheria
Whooping cough
Cholera
Leprosy(Hansen’s disease)
Tetanus
Plague
Typhoid
Gonorrhoea
Syphilis

2. Which are the diseases caused by Virus ?
Ans: Chickenpox
Mumps
Measles
Poliomyelitis
Rabies
AIDS
3. Which are the diseases caused by Protozoans ?
Answer: Amoebic dysentery
Malaria
African Sleeping Sickness
Kala-azar (Leishmaniasis)
4. Which are the diseases caused by Fungus ?
Answer: Athlete’s foot
Ringworm
5. What is the full form of ELISA?
Answer: Enzyme-linked immunosorbent assay
6. Which disease is known as ‘Grave’s disease’ ?
Answer: Exophthalmic goiter
7. Which virus cause Swine Flu ?
Answer: H1N1
8. Which Virus causes Bird Flu ?
Answer: H5N1
9. Which Mosquito is the Vector of Malaria ?
Answer: Female Anopheles Mosquito
10. Which Mosquito is the Vector of Filaria ?
Answer: Culex Mosquito
Top of Form
Bottom of Form

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*